Mindfull boksen
Rust, reinheid & regelmaat

BOKSCOACHING


Coaching met boksen als middel, dat is waar het bij bokscoaching om gaat. Bij bokscoaching richten we ons op een coachingstraject waarbij we er door te bewegen voor zorgen dat jij uit je hoofd en in lijf je komt. We gaan op zoek naar wat JIJ nodig hebt en waar JIJ aan wilt werken. Dit betekent dat iedere bokscoaching sessie volledig afgestemd is op jouw behoeften. 

Door coachingsgesprekken te combineren met bewegen, worden gedragspatronen zichtbaar, die vaak ook terug te zien zijn in je dagelijks leven. Het zichtbaar laten worden van deze patronen, maakt dat we door middel van werkvormen aan de slag kunnen met gedragsverandering. Bij bokscoaching maken we gebruik van reflectie-modellen uit de Cognitieve Gedrags Therapie (CGT) en het Gedrag Emotie Lichaam (GEL)-model vanuit Mindfulness,  om jou van bewustwording naar verandering te leiden. 

De positieve effecten van bewegen zijn inmiddels alom bekend: bewegen zorgt ervoor dat er stofjes vrijkomen in de hersenen waardoor je je prettig voelt. Bewegen zorgt voor ontladen en dat gedachten van eventuele stressoren verminderen. 

Naast de doelen waar je aan wilt werken zijn er ook verschillende thema's die terug komen bij bokscoaching, zoals: weerbaarheid, zichtbaar zijn, ruimte geven en nemen, leren doseren en reflecteren.

Spreekt dit je aan? Of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.