Mindfull boksen
Rust, reinheid & regelmaat

OVER ONS


Het Mindfull Boksen-team bestaat op dit moment uit Jermaine Tentua en Wim Simmers. Beiden werken wij als zelfstandig ondernemers. Via het platform Mindfull boksen komen wij samen en bieden wij individueel en gezamenlijke diensten aan.

"Jermaine en Wim hebben geen geheimen voor elkaar; zij hebben jarenlang samengewerkt in de jeugdzorg, forensische zorg en specialistische zorg en zijn daardoor goed op elkaar ingespeeld"


Jermaine Tentua (36)

"Ik haal veel voldoening uit het inspireren en coachen van jongeren en volwassenen!"

"Ik heb inmiddels een derde van mijn leven besteedt aan het helpen, coachen en begeleiden van jongeren en volwassenen. Op het Windesheim in Zwolle heb ik de HBO-bachelor studie Social Work afgerond. 
Kenmerkend aan sociaal werkers is dat ze een kei zijn in verbinden en netwerken, dit geldt niet anders voor mij. Ik help anderen graag om op eigen benen te staan en haal veel voldoening uit het inspireren en coachen van anderen. Daarbij vind ik het heel belangrijk om uit te gaan van de kracht en talenten die iemand al in zich heeft en deze te versterken. In mijn vrije tijd sport ik graag, al zijn er ook periodes dat ik lekker op de bank blijf zitten (en Netflix kijk) of een goed boek lees. Dit ben ik in een notendop. Elkaar echt leren kennen, doen we natuurlijk door met elkaar in gesprek te gaan!"




Wim Simmers (44is vader van drie kinderen en woont in Wehl.

"Ik help en leer anderen om zichzelf te begrijpen, te verdedigen én te veranderen middels boksen."

"Ik ben vader van drie kinderen (Tygo, Lynn en May). Ik werk ongeveer 15 jaar in de zorg en heb met veel verschillende kinderen en volwassenen gewerkt. Ik heb dan ook ervaring met alle typen mensen. Ik heb Social Work gestudeerd aan het Windesheim in Zwolle en heb verschillende perioden in mijn leven aan mijn persoonlijke ontwikkeling gewerkt. Vorig jaar ben ik voor mezelf begonnen als zelfstandig ondernemer en ben ik gaan kijken wat nog meer leuk vind. Ik heb hierop van mijn hobby (boksen) en passie (zorg) mijn werk gemaakt. Ik help en leer anderen om zichzelf te begrijpen, te verdedigen en te veranderen middels boksen. Ook ontspanning en plezier hoort daar natuurlijk bij en dit is dan ook een andere therapeutische vorm dan dat mensen gewend zijn of waarbij ze het juiste beeld bij hebben."


Onze visie

Mindfull boksen is ontstaan door onze zoektocht naar balans en rust. Deze zoektocht heeft ons geleid naar Mindfulness. Nadat Jermaine zelf de cursus Mindfulness had afgerond, vielen er verschillende puzzelstukjes in elkaar. Het gaf flink wat inzichten in verschillende vormen van meditatie. Al snel kwamen we erachter dat meditatie in combinatie met beweging ons fysieke en mentale rust gaf, waar we jarenlang naar op zoek waren.

Niet lang daarna kwamen we in contact met de cursus bokscoaching. Dit traject hebben we met succes afgerond, zodat we boksen als middel kunnen inzetten bij coachingstrajecten. Dit bleek de ideale combinatie van bewegen en mediteren. Niet lang daarna sloegen wij onze  handen ineen om het idee vorm te geven en onze krachten te bundelen. Zo zijn we gestart om trainingen te ontwikkelen met de gedachte: 'Hoe mooi zou het zijn als we anderen hiermee kunnen helpen?'

Samen hebben we meer dan 25 jaar ervaring in de jeugd- en volwassenen zorg en in het begeleiden van jongeren en gezinnen. We maken gebruik van overtuigingen en oefeningen uit de mindfulness en voegen de  positieve effecten van sport samen, met als doel "uit je hoofd en weer in je lijf" te komen. Coaching waarbij we vechtsport als middel inzetten, om jou te helpen rust te vinden.

 




Mindfull boksen is een onderdeel van